SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Küresel Ticaret Yönetimi ve Hukuku Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğrenci Alım İlanı

Küresel Ticaret Yönetimi ve Hukuku Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Öğrenci Alım İlanı

Tezli Yüksek Lisans Programı için;
1. Hukuk Fakültesi veya İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültelerinin lisans programlarından mezun olmak (Farklı bir alandan mezun olmuş olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır / Söz konusu eğitimlerini yurt dışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur).
2. ALES (EA- son beş yıl içinde)’ten en az 55 puan almış olmak.
3. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.
Kontenjan: 25

Son Başvuru Tarihi: 09.09.2019

Tezsiz Yüksek Lisans Programları için;
2. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır.
Kontenjan: 25

Son Başvuru Tarihi: 09.09.2019

ÖNEMLİ AÇIKLAMA

• Adayların, her bir programın son başvuru tarihine kadar mutlaka Online Başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
  • Tezli ve Doktora programları kabul listelerinin ilan tarihi ve kesin kayıt tarihleri, ilgili programın açıklamaları içerisinde duyurulmuştur.
  • Kabul listeleri; Enstitü web sayfası Duyurular kısmında, ilgili programın açıklamaları içerisinde belirtilen tarihlerde ilan edilecektir. Öğrenci adaylarının, Duyurular kısmından kabul listesi ilanlarını takip etmesi gerekmektedir.
  • Tezsiz – Tezli ve Doktora programlarına kabul edilen adayların öğrenciliklerinin kesinleşmesi için, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne, ilgili programın açıklamaları içerisinde belirtilen tarihler arasında gerekli belgelerle başvurmaları gerekir. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan aday, kayıt hakkını kaybeder.
  • Enstitülerde OBS’ den ders kayıtları ( 18 Eylül – 20 Eylül 2019 )tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Enstitülerde derslerin başlaması (23 Eylül 2019 )
  • Ders ekleme-bırakma ve danışman onayının son günü ( 27 Eylül 2019 )

Not 1: Eksik evrakla kesinlikle kayıt alınmamaktadır.

Not 2: Bakaya / Kaçak durumunda olan öğrencinin kaydı yapılmamaktadır.

Not 3: Renkli Fotokopi / fotokopi kabul edilmemektedir.

Not 4: Milli Savunma Bakanlığı 1111 Sayılı Askerlik Kanununa yapılan eklemeye göre Askerlik işlemlerini hiçbir şekilde Enstitüler tarafından yapılmayacağı ve Enstitüler tarafından herhangi bir askerlik yazısı gönderilmeyecektir. ASAL Bölge Başkanlıkları kayıt işlemlerini sistem üzerinden otomatik olarak çekecek ve Sevk Tehiri ( Tecil ) işlemlerini yapacaklardır.

Not 5: Askerlik tecil işlemleri için gerekli bilgileri bağlı bulunduğunuz ASAL Bölge Başkanlığından öğrenebilirsiniz.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

Tezli Yüksek Lisans Programı: 12.000 TL

Tezsiz Yüksek Lisans Programı: 10.000 TL

ÖDEME ŞEKLİ

Tezli – Tezsiz-Uzaktan Öğretim Yüksek Lisans Programı
1. Tek seferde peşin (%5 indirimli)
2. Kredi kartına 10 taksit

Genel Bilgilendirme

• Peşinde % 5 indirim yapılmaktadır.
  • HKÜ Lisans mezunu öğrencilerine %10 indirim yapılmaktadır.
  • Kredi kartına 10 Taksit yapılmaktadır.
    • Word, Bonus, Maksimum, Card Finans’a 10 Taksit
    • Axess karta işlem yapılamamaktadır.
  • Şehit ve Gazi çocuklarına %100 indirim yapılmaktadır.
  • Engellilere ( % 50 ve üzeri raporu olan ) %50 İndirim yapılmaktadır.

Not 1: Yazılanların haricinde herhangi bir indirim uygulaması olmayıp Okul birincileri, ALES puanı, YDS puanı, Not ortalaması yüksek olan aday öğrencilerimiz içinde burs verilmemektedir.
Not 2: Parasal konularda ve İndirimler hakkında okulumuzun Muhasebe birimiyle iletişime geçiniz.

Online Başvuru İçin Lütfen TIKLAYINIZ