SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2019-2020 Güz Dönemi Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına Kayıt Hakki Kazananlar/Yazılı Bilim Sınavına ve Mülakata Girecek Öğrenci Listesi

ÖNEMLİ AÇIKLAMA
  • Adayların, her bir programın son başvuru tarihine kadar mutlaka Online Başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
  • Tezli ve Doktora programları kabul listelerinin ilan tarihi ve kesin kayıt tarihleri, ilgili programın açıklamaları içerisinde duyurulmuştur.
  • Kabul listeleri; Enstitü web sayfası Duyurular kısmında, ilgili programın açıklamaları içerisinde belirtilen tarihlerde ilan edilecektir. Öğrenci adaylarının, Duyurular kısmından kabul listesi ilanlarını takip etmesi gerekmektedir.
  • Tezsiz – Tezli ve Doktora programlarına kabul edilen adayların öğrenciliklerinin kesinleşmesi için, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne, ilgili programın açıklamaları içerisinde belirtilen tarihler arasında gerekli belgelerle başvurmaları gerekir. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan aday, kayıt hakkını kaybeder.
  • Enstitülerde OBS’ den ders kayıtları ( 18 Eylül – 20 Eylül 2019 )tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Enstitülerde derslerin başlaması (23 Eylül 2019 )
  • Ders ekleme-bırakma ve danışman onayının son günü ( 27 Eylül 2019 )
KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER
  • Tezli ve Doktora programlarının kayıt listelerinin ilanı ve kesin kayıt tarihleri, ilgili programın açıklamaları içerisinde duyurulmuştur.

1. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi (e-devlet çıktısı / noter onaylı örneği / aslı)
2.Not döküm belgesi (veya Transkript) (aslı / noter onaylı örneği)
3. ALES belgesi (Tezli ve Doktora Programları için)
4. Yabacı Dil Sınav belgesi (Doktora Programı için)
5. 4 adet fotoğraf
6.  Nüfus cüzdanı fotokopisi
7. Askerlik durum belgesi (e-devlet çıktısı)
8.  İkametgâh belgesi (e-devlet çıktısı veya muhtarlık)
9.  Online Başvuru Formu
10.  İlgili programın öğrenim ücretini yatırıldığını gösterir banka dekontu (üniversitemiz muhasebe biriminde internet bankacılığı veya kart ile işlem yapacak adayların dekont getirmesine gerek yoktur)

Not 1: Eksik evrakla kesinlikle kayıt alınmamaktadır.
Not 2: Bakaya / Kaçak durumunda olan öğrencinin kaydı yapılmamaktadır.
Not 3: Renkli Fotokopi / fotokopi kabul edilmemektedir.
Not 4: Milli Savunma Bakanlığı 1111 Sayılı Askerlik Kanununa yapılan eklemeye göre Askerlik işlemlerini hiçbir şekilde Enstitüler tarafından yapılmayacağı ve Enstitüler tarafından herhangi bir askerlik yazısı gönderilmeyecektir. ASAL Bölge Başkanlıkları kayıt işlemlerini sistem üzerinden otomatik olarak çekecek ve Sevk Tehiri ( Tecil ) işlemlerini yapacaklardır.
Not 5: Askerlik tecil işlemleri için gerekli bilgileri bağlı bulunduğunuz ASAL Bölge Başkanlığından öğrenebilirsiniz.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

• Özel Öğrenci Kontenjanı: 2
  • Yazılı Sınav Tarihi: 13 Haziran 2019 – saat: 09.00 (Eğitim Fakültesinde Olacaktır)
  • Sözlü Mülakat Tarihi: 13 Haziran 2019 – saat: 13.00 (Eğitim Fakültesinde Olacaktır)