Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Doktora Programı Ek İlanı | Sosyal Bilimler Enstitüsü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Doktora Programı Ek İlanı

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Doktora Programı Başvuru Koşulları

1. Programa başvuracak öğrencilerin Klinik Psikoloji veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli yüksek lisans bölümü mezunu olmak ( Psikoloji mezunları için Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır).

2. ALES (EA-son üç yıl içinde)'ten en az 55 puan almış olmak.

3.YDS'den en az 55 puan almış olmak veya Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nca kabul edilen sınavlardan eş değer puan aldığını belgelemek.

4. Değerlendirme: 100 tam not üzerinden başvurduğu programın puan türünde ALES (EA)'in %50'si, yüksek lisans not ortalamasının %15'i,yabancı dil puanının%15'i ve yazılı bilim sınavının /mülakatın %20'i alınarak yapılır. Kontenjanlar; bu şekilde elde edilen ağırlıklı puan en yüksek olandan başlanarak sıralanmak suretiyle doldurulur.

NOT : Son başvuru tarihi 07 Eylül 2017 'dir.

KONTENJAN TOPLAM SINAV TARİHLERİ
Öğrenci Sayısı Yabancı Uyruklu