Hkü'De Formasyon Heyecanı | Sosyal Bilimler Enstitüsü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ

Hkü’De Formasyon Heyecanı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde Eğitimine başlayacağı “Pedogojik Formasyon Programı”nın kayıt günü heyecanlı bir başvuru yoğunluğu ile gerçekleşti. Sadece lisans veya ön lisans programlarıyla sınırlı kalmayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ); yüksek lisans programlarından, doktora programlarına, çeşitli eğitim seminerlerine, anne ve çocuk üniversitesi programlarına kadar çeşitli eğitim programları da düzenleyerek her tür eğitim çalışmalarına tam destek oluyor. Güz yarıyılında 1. Formasyon Programına başlayarak ilk dönem formasyon programına öğrenci alan HKÜ, 2. Dönem formasyon programıyla da yoğun bir ilgi gördü. Formasyon programına kayıtlar erken saatte başlayarak gün sonuna kadar sürdü. Formasyon programına kayıt olmak için gelen öğrenciler, HKÜ’nün verdiği bu programdan son derece memnun olduklarını belirtirken, HKÜ’nün atmosferinin ve mimarisinin çok etkileyici olduğunu, HKÜ’de eğitim görebilecekleri için çok şanslı olduklarını söylediler. Formasyon programları ile ilgili bilgi veren HKÜ’lü yetkililer; 2014-2015 Bahar döneminde başlamak üzere mezun durumda olanlar, 2011 ve öncesi girişli olup halen son sınıfta bulunan öğrencilerin ön başvuru yapabileceğini ve bu koşulu sağlayan adaylar arasındaki sıralamanın genel not ortalamalarına göre yapılacağı belirtildi. Formasyon derslerinin 9 Şubat 2015 tarihinde başlayacağı söyleyen yetkililer, ilk dönem süresinin 14 hafta olacağını ve ilk dönem ders bitiş tarihinin 15 Mayıs 2015’te olacağını söyledi. HKÜ; Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi başta olmak üzere, Matematik ve Fen Bilimleri, Dil – Coğrafya Grubu, Sosyoloji – Felsefe – Psikoloji Grubu gibi birçok branştan formasyon eğitimi vereceğini bildirdi.