6569 Sayılı Af Çerçevesinde Öğrenci Alımı | Sosyal Bilimler Enstitüsü | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

6569 Sayılı Af Çerçevesinde Öğrenci Alımı

T.C.

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ

6569 SAYILI AF KANUNU ÇERÇEVESİNDE ÖĞRENCİ ALIMI

26 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6569 sayılı Af Kanunu'ndan yararlanmak isteyen adayların, en geç 26 Nisan 2015 tarihine kadar Üniversitemiz Öğrenci İşleri Müdürlüğüne ekli dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

A. ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

1. Üniversitemizden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler;
  2. Kayıt yaptıracak öğrencilerin geriye dönük okudukları dönemlerin öğrenim ücretlerini ödemeleri gerekir.
  3. Kayıt sildirerek diplomasını alan öğrencilerin diplomalarının aslını getirmeleri gerekir.
  4. Eksik evrak nedeni ile kaydı silinen öğrencilerin eksik evraklarını tamamlamaları gerekir.
  5.  Kayıt tarihleri aşağıdaki şekilde yapılır;
  6. 6 Şubat 2015 tarihine kadar başvuru yaptıkları ve evraklarını eksiksiz getirdikleri takdirde 2014-2015 ikinci dönemini başında 9 Şubat 2015 tarihinde kayıtları yapılır.
  7. 10 Şubat – 26 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru yapanların kayıtları 2015-2016 birinci dönem başında yapılır.
  8. Halen tutuklu veya hükümlü olan, askerde olan ve sağlık nedeni ile raporlu olan öğrenciler 26 Mayıs 2015 tarihine kadar başvuru yapabilirler.
  9. Askerde ve tutuklu olan öğrencilerin başvuruları tezkere ve tahliyelerinden sonra ilk eğitim öğretim yılı/dönemi başında yapılır.
  10. Üniversitemizi ÖSYM sınavı ile kazanıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin kayıtları (a) ve (b) maddelerine göre yapılır.
  11. ÖSYM sınavı ile Üniversitemizin burslu programlarına yerleşip kayıt yaptırmayan veya bu programlardan ilişiği kesilen öğrencilerin bursları devam eder.
  12. Üniversitemiz içinden ya da dışından aftan yararlanarak Mühendislik Fakültesi ve İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler hazırlık sınıfından başarılı olmak zorundadırlar. Bu programlar haricindeki programlara gelen öğrencilerin hazırlık sınıfından muaf sayılarak ve doğrudan kayıt yaptırdıkları sınıftan başlayabilirler.

B. ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYENLER

Başka bir üniversitenin öğrencisi olan ve 6569 Sayılı Af Kanunundan yararlanan öğrencilerin Üniversitemize başvurabilmesi için;

1. Kaydının silindiği üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesi almaları gerekir
  2. Gaziantep’te oturduğuna dair ikametgâh belgesi getirmesi gerekir.
  3. 6 Şubat 2015 tarihine kadar başvuru yaptıkları ve evraklarını eksiksiz getirdikleri takdirde 2014-2015 ikinci dönemini başında 9 Şubat 2015 tarihinde kayıtları yapılır.
  4. 10 Şubat – 26 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru yapanların kayıtları 2015-2016 birinci dönem başında yapılır.

Üniversitemizi Kazanıp Kayıt Yaptırmamış Öğrenciler ile
Yatay Geçiş Yoluyla Kayıt Yaptırmak İsteyen Öğrenciler için Gerekli Belgeler

1. Diploma (Üniversitemizi Kazanıp kayıt yaptırmamış öğrenciler getirecektir)
  2. İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden alınmış )(Sadece yatay geçiş yapan öğrenciler getirecektir)